Volkswagen zoekt de spanning op

 24/06/2014 GTI, Onderweg  GTI Fan

Volkswagen Touareg HybridDe elektrische spanning welteverstaan, want op het gebied van groener rijden heeft Volkswagen de laatste jaren flinke stappen gemaakt. De Duitse autofabrikant heeft zelfs al een behoorlijke geschiedenis als het op dit soort innovaties aankomt, want het eerste elektrische prototype werd 40 jaar geleden al ontwikkeld. Sinds de jaren zeventig wordt er namelijk volop geëxperimenteerd met het plaatsen accu’s die de traditionele aandrijving met benzine of diesel ondersteunen. Veel modellen waren niet direct bedoeld om op de markt te brengen, maar vooral om van te leren. Een strategie waar Volkswagen nu de vruchten van plukt.

 

Lessen in de praktijk

Volkswagen heeft dus ruim de tijd gehad om te experimenteren, maar wat is daar na al die jaren eigenlijk uit voortgekomen? Allereerst zijn er enkele hybride modellen, die voor hun aandrijving gebruik maken van een combinatie tussen elektriciteit en traditionele brandstof. Modellen als de Volkswagen Jetta en de Touareg zijn verkrijgbaar in hybride uitvoeringen. Bij dat laatste model is het zelfs mogelijk om gedurende kortere afstanden helemaal elektrisch te rijden.

 

Volledig elektrisch rijden

e-golfNaast de hybride modellen biedt Volkswagen ook mogelijkheden voor wie volledig elektrisch wil rijden. Hiervoor is een speciale lijn gelanceerd met de naam e-Up! De gewone e-Up! is vooral een interessante auto voor het stadsverkeer en de dagelijkse ritjes tussen thuis en kantoor. De maximaal af te leggen afstand bedraagt namelijk 160 kilometer, maar daarbij kan er wel een topsnelheid van 130 km/u worden gehaald. Een interessante ontwikkeling binnen dit segment is de e-Load Up!, een volledig elektrische bestelauto. Hoewel zowel de laadruimte als de actieradius misschien nog wat ruimte bieden voor verbetering, is het goed om te zien dat Volkswagen het aandurft om ook op deze markt elektrische stappen te zetten.

 

Verder kunnen we deze zomer eindelijk kennismaken met de Volkswagen e-Golf. Het zal een welkome aanvulling zijn op het huidige elektrische aanbod van Volkswagen, dat alleen te leasen is. De Volkswagen e-Golf zal echter ook gewoon te koop zijn.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.