Golfrijder, hardrijder?

 15/03/2013 Onderweg  GTI Fan

Jonge ventjes met petjes. Die ook nog eens scheef in hun auto zitten. Zo worden de Golfrijders door vooroordelers van tegenwoordig getypeerd. Er zullen ongetwijfeld een hoop Golfrijders zijn die niet aan dit stereo type voldoen. Helemaal niet nodig want hele volksstammen rijden in de populaire types uit Wolfsburg.

In elk geval is de CJIB wel blij met de Golfrijders. Eigenlijk hoeven ze alleen maar naar het kenteken te kijken van de “iets” te hard rijdende automobilist. Maar bij het intypen van het kenteken is er natuurlijk veel meer informatie beschikbaar. Dus even een onderzoek naar het type auto is dan zo gebeurd. En wat blijkt: De Volkswagen golf staat fier op nummer een. Ook de andere types van Volkswagen doen het goed. Met een vierde plaats voor de Passat en een zesde voor de Polo staan ze met drie types in de top tien.

Iets vertekend is het beeld wel: Er is namelijk geen correctie toegepast voor de aantallen auto’s die er van een merk rond rijden en of het ging om te hard rijden, bumper kleven, of door rood rijden is niet bekend. Opvallend was wel dat zelfs de Volkswagen transporter nog de vijftiende plek veroverde. Terwijl er van dit type slechts een kleine zesduizend auto’s op de Nederlandse wegen rijdt. En of ze nu jong zijn en een petje dragen weet ik nog steeds niet, maar (en die conclusie durf ik wel te trekken) Volkswagenrijders houden wel van opschieten.

Bron: Parool

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.