Golf GTI VII

 30/12/2012 GTI  GTI Fan

In het najaar van 2012 in Parijs, werden de specificaties al bekend gemaakt en in 2013 is hij er dan de nieuwe Golf GTI VII .

m1nz0c8a9j4xDe motor blijft hetzelfde als voorheen: een 2.0 TSI. Het vermogen is met 10 PK verhoogd en de topsnelheid houdt op bij 246 km/h. Het verbruik van brandstof is afgenomen tot een zes liter per 100 kilometer. Al is dat natuurlijk wel afhankelijk van het intrappen van het gaspedaal. De nieuwe GTI is ook voorzien van een start-stopsysteem waardoor de CO2-uitstoot kleiner wordt.
Voor de echte sportrijder is er een “performance pack” ontwikkelt, met grotere remmen en een mechanisch sperdifferentieel.
De velgen zijn allemaal van lichtmetaal, de uitlaatpijpen verchroomd en de remklauwen in de rode verf gedompeld. De achterkant is voorzien van LED-verlichting. Aan de binnenkant nog steeds het sportstuur en de in ere gehouden ruitjes bekleding.
Vanaf mei 2013 is hij verkrijgbaar bij de dealers die de richtprijs al afgegeven hebben; € 33.500.
Maar voor de echte liefhebber zal dat het probleem niet zijn. En z’n oude kan hij makkelijk kwijt. De meest verhandelde occasion is immers de golf GTI.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.